

ECZACIBAŞI YAPI GRUBU
Sektörde en geniş ürün yelpazesine ve üretim kapasitesine sahip olan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, bünyesinde VitrA, Artema, İntema, Villeroy&Boch, Burgbad ve Engers markalarıyla hizmet vermektedir. 60 yıllık deneyimiyle, karo ve banyo ürünlerinin toplamında Türkiye'de pazarın hakimi konumundadır.
Bünyesinde 6.500 çalışana sahip olan gurp, 14 tesisi ile 4 ülkede üretim yapmaktadır. Türkiye'de Bozüyük, Gebze ve Tuzla olmak üzere; Almanya, Fransa ve Rusya’da 9 tesisi bulunmaktadır. Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bulunan tesis grubun ana üretim merkezidir. Bu tesiste çevre dostu teknolojiler kullanılmaktadır ayrıca kapasite, teknoloji ve kalite bakımından, dünyada seramik üreten tesisler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun yıllık üretim kapasitesi 5 milyon seramik sağlık gereci, 32 milyon m2 kaplama malzemesi, 2 milyon armatür, 350.000 küvet ve duş teknesi, 400.000 modül banyo mobilyasından oluşmaktadır. Grubun cirosunun %70'ini ihracat oluşturmaktadır. Ülkemizin toplam seramik sağlık gereçleri ihracatının %50’den fazlasını gerçekleştiren Grup, AB ülkelerine yapılan ihracatta, karo ürünleriyle 1. sırada yer alıyor.
Eczacıbaşı Yapı Grubu, sıradışı tasarım ve yaratıcı çözümleri ile banyodaki her ayrıntıyı düşünmektedir. Ayrıca ailenin her bir ferdine uygun ürünler tasarlayarak banyo deneyimini farklılaştırarak banyoları konforlu, ekonomik ve akıllı yaşam alanlarına dönüştürmektedir.
Vitra'da Tasarım
Hamam geleneği ve seramik kültür denilince akla ilk gelen ülkede kurulan VitrA; banyoda kullanıdığımız bütün ürünleri tasarlama ve üretme yeteğine sahip nadir firmalardandır.
Türk banyo ve kültüründen değerleri içerisinde barındıran VitrA, bu değerleri sürdürülebilir çevre yaklaşmıyla yorumlayarak, günümüz yaşam standartlarına dönüştürmektedir. Dış cepheden bahçeye, balkondan havuza farklı mekanlara özel karo tasarımlarıyla, uzmanlığını banyonun dışına da taşımaktadır.
VitrA, sıradışı uygulamalarıyla tasarım kültürünü yaşan alanlarına yansıtmaktadır. VitrA'da tasarım yalnızca estetikle ilgili bir kavram değildir. İyi bir tasarımın inovasyon içermesi ve kullanıcının fark etmediği ek fonksiyonlarla zenginleştirilmesinin gerektiğine inanmaktadır. ArGe ile bütünleşen, teknolojiden yararlanan, bilgi birikimine dayanan tasarımın; özgün, net ve yalın olmasına, yeni ve akıllı teknolojiler içermesine önem vermektedir.