Kampanyalı Seramik Fayans Modelleri

Sıralama seçin
Toplam 2003 ürün görüntüleniyor.

Seramik & Fayans

Yapılarda estetiğin ön plana çıkmaya başlamasına paralel olarak yapı malzemelerinde de farklılaşma ve estetik hale gelme eğilimleri gözlenmeye başlamıştır. Seramik ve fayans ürünleri de bu doğrultuda ortaya çıkan ürünlerdendir. Esasında seramiğin tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Ancak yapı içlerinde günümüz anlamıyla kulanıldığı gibi kullanımı, oldukça yenidir. Seramik ve fayans tasarımları, kullanılacaklan alanlara göre ayrıca nmıştır. Banyolarda kullanılacak fayanslar ile mutfaklarda kullanılacak fayansiar birbirinden tamamen farklıdır.

Seramik ve Fayans Modelleri

Seramikler ile fayansları çeşitlendirirken, banyo modelleri ve mutfak modelleri olmak üzere ikili bir ayrima gitmek mümkündür, Banyolar için kullanılan fayans ve seramikler aynı zamanda tuvaletler için de uygundur. Bu yüzden tuvalet fayanslan diye ek bir sınıflandırma söz konusu değildir. Banyo ve mutfaklarda kullanılacak olan seramikler ile fayansların çok farklı modelleri mevcuttur. Fiyat açısından da iyi bir araştırma yapıldığı zaman her bütçeye uygun seramik ve fayans bulabilme olanağı vardır. Normal seramiklerin yanı sıra porselen seramikler de yapılarda sıklıkla görülen malzemeler arasında yer almaktadır.

Seramik ve Fayans

Günümüzde porselen karo ya da seramik olarak adlandırılan toprağın belirli karışımlar ile hazırlanıp preslendikten sonra desen verilip pişirilerek hazırlanan duvar kaplamalarına ve yer kaplamalarına fayans adı verilir. Genelde yapıların iç mekanlarında ıslak zemin duvar kaplaması için kaliteli fayans modelleri tercih edilir. Fayansların su emme oranı oldukça yüksek miktardadır. İç mekanlarda fiziki özelliklere ve yüke maruz kalan yerlerde fayans kullanılmaz arkitekt karo serisi gibi dayanıklı ürünler tercih edilir.

Toprakta yer alan çeşitli kayaların zaman içerisinde aşınması ile meydana gelen kil, kaolen gibi malzemelerin yüksek sıcaklıklarda ve çeşitli ekstra mineraller katılarak pişirilmesi ile elde edilen malzemeye seramik adı verilir. Seramikler sağlam bir yapıya ve su geçirmez bir yüzeye sahiptir.

Ucuz fayans çeşitleri çoğu zaman düzgün ve pürüzsüz bir yüzeye sahip oldukları için mutfak dolaplarında, banyo dolaplarında ve çeşitli dekorasyonlarda tercih edilir. Seramikler ise geniş ürün yelpazesine ve daha çok model çeşitliliğine sahiptirler. Seramikler ayrıntıları, üretim şekli ve kaba bir yüzeye sahip olmalarından dolayı fayansa göre daha farklı görünür. Daha sıcak ve samimi renklere sahiplerdir. Bu sebeplerden ötürü iç ve dış mekanların duvarlarında fayans, zemin kaplamalarında ise seramik kaplama tercih edilir.

Banyo Seramikleriyle İlgili Uygulama Önerileri ve Püf Noktalar

Islak hacimlerde yapılacak dekorasyon uygulamalarının başlıca elemanı banyo seramikleridir. Banyo seramikleri hem duvarlarda hem de zeminde kullanılmaktadır ve ortama şıklık katmaktadır. Sayısız boyut, doku, renk ve desen seçeneğine sahiptir. Doğal mermer görünümünde parlak fayans modelleri en çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Banyo seramikleri şekil olarak farklı boyutlarda ve kare plakalar şeklinde üretilir. Fakat ürünün dokusuna göre şeklinde de bazı farklılıklar görülebilir.

Banyo seramiklerini döşerken su terazisinden yardım alarak doğru hizalama yapabilirsiniz. Daha sonra uygulama yapacağınız yüzey uzunluğu ile kullanacağınız banyo seramiğinin uzunluğu denk gelmeyebilir. Bu durumda süpürgelikler gibi bazı yerlerde plakaları keserek yerleştirmeniz çok daha iyi olacaktır. Hem duvarda hem de zeminde kullanılabilen banyo seramikleri yerleştirilirken duvarın kesiştiği noktalarda çizgi takibi yapılması çok önemlidir. Bunun için duvar seramikleri arasında oluşan derzler ile zemin seramikleri döşendiğinde oluşan derzler birbirini devam ettirecek şekilde dizilmelidir.

Yer Seramikleri Seçiminin Püf Noktaları

İç mekanların daha estetik durmasını sağlayan ve kolay temizlenen fayans, çok sayıda malzeme, boyut, şekil ve renk seçeneklerine sahiptir. Yer seramiği seçerken sadece görünümüne değil, su geçirmez olmasına, kaliteli olmasına ve gözeneklilik derecesine de dikkat edilmelidir. Bir çukursa hava deliklerinin katılara oranı ile malzemenin gözenekleri belirlenir. Bu da su emme miktarını doğrudan etkiler. Eğer çamaşır odası, mutfak ve banyo gibi neme eğilimli bir alan için yer seramiği bakıyorsanız, gözenek derecelerini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Su geçirmez özelliğe sahip yer seramiklerinin su emme oranı 0,5 ya da daha az miktardadır. Bu nedenle de banyo ve mutfak için tercih edilmesi tavsiye edilir. Yer seramikleri seçerken dikkat etmeniz gereken diğer bir ayrıntı da, hangi seramik renginin hangi oda için kullanılacağıdır. Karo rengini mobilyalar ve odanın rengi ile uyumlu olacak şekilde seçmiyorsanız, dekorasyonunuz cansız ve alakasız görünebilir. Zemin renkleri ve duvar renkleri arasında kontrast sağlamak genelde göze hitap eden bir görünüm ortaya çıkarır. Bunun için de koyu renk duvara açık renk fayans ya da açık renk duvara koyu renk fayans tercih edebilirsiniz.

Mutfak Seramikleri Çeşitleri ve Modelleri

Sayısız desen ve renk seçenekleri ile dekorasyonun en önemli elemanları arasında mutfak seramikleri yer almaktadır. Mutfak seramiklerini sadece mutfakta değil aynı zamanda antre ve koridor gibi farklı yerler için de tercih edebilirsiniz. Suya karşı dayanıklı olan yapısı sayesinde kullanıcılarına uzun yıllar boyunca sorunsuz ve rahat bir kullanım keyfi yaşatmaktadır.

Genellikle küçük boyutlara sahip farklı desen ve renklerde olan fayansların birleştirilmesi ile ortaya çıkan mutfak seramikleri, hemen hemen her mutfakta üst dolaplar ile tezgâh arasında kalan duvara monte edilerek kullanılmaktadır. Mutfağınızda fark yaratmak istiyorsanız mutfak seramik çeşitleri arasından bir model seçerek dar bir duvara boydan boya da uygulama yapabilirsiniz.

Aynı zamanda mekân içerisinde birbiri ile kontrast oluşturan ya da birbirini tamamlayıcı farklı mutfak seramik modelleri tercih ederek ortamın havasını tamamen değiştirebilirsiniz. Eğer mutfağınız girintili çıkıntılı bir yüzeye sahipse bu yüzeylerde de mutfak seramiklerini rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Duvar Seramikleri

Duvar seramikleri yer karolarına göre çok daha düşük sıcaklıkta fırınlanarak elde edilmektedir. Genelde mutfak ve banyo duvar kaplaması için tercih edilmektedir. Farklı alanlarda kullanılarak farklı bir görüntü de ortaya çıkarılabilir. Duvar seramikleri ve bordür gibi malzemeler ile tarzınızı konuşturabilir ve ortama şık ve modern bir hava katabilirsiniz.

Duvar seramikleri, kolay temizlenebilen yapısı sayesinde özellikle çocuklu aileler için kurtarıcı haline gelmiştir. Su emme oranı %15 ile %20 arasında değişkenlik göstermektedir. Kırılmaya ve dona karşı pek dayanıklı olmadıkları için genelde iç mekân tasarımları için tercih edilirler. Zevke ve ihtiyaca göre sofistike, özgün, modern, sade, şık ve doğal tarzda pek çok çeşidi bulunmaktadır.

Granit Seramik Nedir? Porselen Olmayan Karolardan Farkı Nelerdir?

Uluslararası standartlara göre yüksek basınçlarda preslenmiş seramik ham maddelerinden mamul seramik türüne porselen seramik adı verilir. Granit seramik karo üretimi için klasik porselen killer kullanılır. Sırlı karo üretimi için kullanılan ham maddelere kıyasla tane boyutları daha incedir ve çok daha saftır. Su emme derecesi %0,5’in altındadır.

Porselen olmayan karoların su emme derecesi bu değerlerden büyüktür. Ayrı bir sırlama işlemi yapılmadığı için bünye rengi, çamurun pişme rengidir. Çamur rengi ise ayrı bir değirmende açılmış boyanın çamur karıştırma havuzlarında renksiz çamur ilavesi ile verilebileceği gibi boyanın ham maddeler ile öğütülmesi ile de verilebilir.

Karo porselenler tercihe göre parlak ya da mat halde tüketiciye sunulur. Mat karoların taşlanması sonucunda parlak porselen karolar elde edilir. Parlatma işlemi, fırınlama aşamasında karonun üst yüzeyinde oluşan çok sert yapıda olan tabakanın bir kısmının yok olmasına sebep olduğu için mat yüzeylerin lekeye dayanımı parlatılmış yüzeye göre daha yüksektir.

Uygun Fiyatlı Seramik ve Fayans Çeşitlerini Nasıl Bulurum?

Uygun fiyatlı seramik ve fayans çeşitleri için internet sitelerine göz atabilirsiniz. Tercihinize göre porselen seramik, granit seramik, mozaik seramik ve banyo seramikleri gibi pek çok seramik çeşidine tek tıkla ulaşabilirsiniz. Alışveriş yapacağınız sitenin güvenilir olmasına ve garantili şekilde hizmet veriyor olmasına dikkat edin. Bunun için de daha önce alışveriş yapan kullanıcıların yorumlarına göz atabilirsiniz.

Vitra özel koleksiyon ürünlerine de hem internetten hem de Vitra Seramik Karo Modellerine web sitemizden ve mağazalarımızdan ulaşabilirsiniz. Kaliteli hizmetleri ile adından sıkça söz ettiren Vitra, Banyomarka tecrübe ve deneyimleri ile her zaman kullanıcılarının yanında olmaktadır. Teknolojiyi yakından takip ederek kullanıcılarının ihtiyaçlarına yönelik çözümleri en iyi şekilde sunmaktadır. Ayrıca garantili hizmetleri sayesinde gerektiği zaman teknik destek hizmeti de vermektedir.



T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.